νέα & δραστηριότητες

Οι ανθοί κολοκυθιού Greens & Yellows ή όπως συνηθίζονται να λέγονται στην Κρήτη οι κολοκυθοανθοί, είναι η καλοκαιρινή γκουρμέ γευστική απόλαυση των ντόπιων.

 

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι κολοκυθιές ανθίζουν και τα άνθη τους αποτελούν την πρώτη ύλη για τη δημιουργία αυτής της συνταγής. Τα λουλούδια της κολοκυθιάς είναι πολύ ευαίσθητα, για αυτό και πρέπει να συλλέγονται με το πρώτο φως της ημέρας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι κολοκυθιές «δροσοποτίζονται» στο φως του φεγγαριού και αναπτύσσουν τα υπέροχα αρώματά τους. Με την έλευση της ημέρας τα λουλούδια της κολοκυθιάς σιγά-σιγά κλείνουν και σβήνουν. Για αυτό και η συλλογή τους γίνεται συγκεκριμένες ώρες πριν το χάραμα. Με την ανατολή του ηλίου οι ανθοί της κολοκυθιάς με τα ιδιαίτερα αρώματά τους φτάνουν στις εγκαταστάσεις μας. Από τα γόνιμα χωράφια της κρητικής γης οι ανθοί του κολοκυθιού αρχίζουν σιγά-σιγά να μετουσιώνονται σε ένα μοναδικό «gourmet» πιάτο!

 

greens and yellows 1 greens and yellows 2

 

Οι Greens &Yellows κολοκυθοανθοί φτιάχνονται με πατροπαράδοτες χειροποίητες συνταγές. Γεμίζουμε τους πιο τρυφερούς ανθούς, από αυτούς που έχουμε συλλέξει, με ρύζι και φρέσκα ντόπια μυρωδικά. Επίσης κάποιους ανθούς τους γεμίζουμε με τυρί μυζήθρας, που ιδανικά μπορούν να τηγανιστούν με κουρκούτι. Δημιουργούμε έτσι δύο γευστικές προτάσεις απαράμιλλης νοστιμιάς, που μπορούν να απογειώσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο! Ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της κρητικής κουζίνας, σε δύο διαφορετικές εκδοχές του, είναι έτοιμο να σερβιριστεί σε κάθε τραπέζι.

 

greens and yellows 4 greens and yellows 5

  

Πώς μπορείτε να τους σερβίρετε; Εύκολα και γρήγορα και με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

  • Στο τηγάνι. Ο ιδανικός τρόπος για να γευτείτε τους ανθούς με τη μυζήθρα! Ξεπαγώνετε τους ανθούς και αφού ετοιμάσετε ένα κουρκούτι μέτριας πηκτικότητας με αλεύρι και νερό, τους βουτάτε στο κουρκούτι και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι έως ότου ροδίσουν.
  • Στην κατσαρόλα. Αφού ξεπαγώσετε τους ανθούς (για περίπου 2 ώρες) τους τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε δύο σφηνάκια νερό (περίπου 40 γραμμάρια) και ένα σφηνάκι ελαιόλαδο (περίπου 20 γραμμάρια).Τους ζεσταίνετε για δέκα με δώδεκα λεπτά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. (Η οδηγία αφορά τη συσκευασία των 500 γραμμαρίων).
  • Στο φούρνο μικροκυμάτων. Όπως είναι παγωμένοι τους ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, τους σκεπάζετε και τους ζεσταίνετε στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου τρία λεπτά.

Οι πεντανόστιμοι κολοκυθοανθοί Greens & Yellows είναι έτοιμοι! Καλή σας απόλαυση!!

 

greens and yellows 6