νέα & δραστηριότητες

Στην Κρήτη απολαμβάνουμε κάθε εποχή του χρόνου τις παραδοσιακές μας πίτες, τα ξακουστά μας πιτάκια!

 

Με γλυκιά, αλμυρή ή με ξινή γέμιση, τα πιτάκια τηγανίζονται πάντα σε ζεστό λάδι και είναι ιδανική συνοδεία σε κάθε τραπέζι, νόστιμο κέρασμα σε γιορτές και μοναδικό επιδόρπιο με μια ρακή!

 

Τα μερακλίδικα προϊόντα τηγανιού

 

Τα μερακλίδικα προϊόντα τηγανιού είναι διάφορα είδη από πιτάκια φτιαγμένα με χειροποίητο φύλλο!

 

  • Τα ξινά μυζηθροπιτάκια μας έχουν γέμιση από κρητική ξινομυζήθρα και συνήθως σερβίρονται με μέλι, θα σας προτείναμε ντόπιο κρητικό για ακόμα καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα!
  • Τα γλυκά μυζηθροπιτάκια μας έχουν γέμιση από απαλή γλυκιά μυζήθρα και είναι ένα πιάτο για όλες τις ώρες της ημέρας, από το πρωινό ως το επιδόρπιο!
  • Τα χορτοπιτάκια μας έχουν γέμιση από αρωματικά κρητικά χόρτα και φρέσκα μυρωδικά του τόπου μας!
  • Τα σαρικοπιτάκια μας έχουν γέμιση από ξινή μυζήθρα και μοιάζουν με μικρά χειροποίητα γλυπτά!
  • Οι σφακιανές μας πίτες κρύβουν μέσα τους μια στρώση ξινής μυζήθρας και είναι ένα από τα διασημότερα κρητικά εδέσματα!
  • Η παραδοσιακή μας μαραθόπιτα έχει γέμιση από μυρωδάτα μάραθα και είναι φτιαγμένη με τη μαεστρία της γιαγιάς!

 

 

Τα μερακλίδικα προϊόντα τηγανιού 2

 

Τα προϊόντα τηγανιού των Μερακλίδικων έχουν κερδίσει πανάξια τη θέση τους στο σπίτι κάθε νοικοκυράς. Μπορούν να σερβιριστούν σε κάθε περίσταση και να αναδείξουν τις μοναδικές νοστιμιές και μυρωδιές της Κρήτης.

 

Για το ζυμάρι στο φύλλο μας, σε όλα μας τα πιτάκια, έχουμε χρησιμοποιήσει αγνό, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τους ελαιώνες της οικογένειάς μας. Για τη γέμιση των τυριών έχουμε εμπιστευτεί τους κτηνοτρόφους του νησιού μας, ενώ τα χόρτα και μυρωδικά είναι από την ύπαιθρο της ευλογημένης μας γης.

 

Όλα τα προϊόντα τηγανιού από τα Μερακλίδικα της οικογένειας Κυριακάκη είναι διαθέσιμα σε σούπερ και μίνι μάρκετ, καθώς και σε επιλεγμένα σημεία λιανικής πώλησης.