νέα & δραστηριότητες

Η γαλακτοκομική παραγωγή είναι μια εργασία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο νησί της Κρήτης.

 

galaktokomiki paragogi meraklidika2 

Η Κρήτη φημίζεται για τα γαλακτοκομικά της προϊόντα, αλλά και για την κτηνοτροφία της! Αν και είναι νησί καταφέρνει εδώ και χρόνια να συναγωνίζεται άλλες ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας, που δίνουν επίσης γαλακτοκομικά υψηλής ποιότητας και αξίας. 

Η παραγωγή των γαλακτοκομικών προϊόντων είναι μια εργασία που απαιτεί κόπο και μόχθο. Είναι μια εργασία καθημερινή και κουραστική. Οι κτηνοτρόφοι περνούν πολύ χρόνο της καθημερινότητάς τους φροντίζοντας τα αιγοπρόβατα. Η φροντίδα αυτή είναι σχεδόν αδιάκοπη από τη στιγμή της γέννησης των αιγοπροβάτων, ως τη στιγμή που θα ξεκινήσουν να παράγουν έναν διατροφικό θησαυρό, το γάλα. 

Τα αιγοπρόβατα της Κρήτης εκτρέφονται σε στάνες και στάβλους, αλλά σχεδόν όλα βοσκούν και στην Κρητική ύπαιθρο. Αυτό σημαίνει ότι καταναλώνουν καθημερινά χόρτα και μοναδικά ενδημικά βότανα που φυτρώνουν στα βοσκοτόπια του νησιού, με αποτέλεσμα να παράγουν ένα εξαιρετικό γάλα.  

Τόσο το κρητικό γάλα, όσο και τα τυροκομικά προϊόντα που παράγονται από αυτό είναι νόστιμα και με χαρακτηριστική γεύση. Όλα αυτά τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν βασικά υλικά της διατροφής μας. Στο ελληνικό τραπέζι δεν λείπει σχεδόν ποτέ ένα καλό τυρί! Το γιαούρτι και το γάλα σερβίρονται σε κάθε πρωινό! Και βέβαια είναι πάρα πολλές οι παραδοσιακές συνταγές που εμπεριέχουν τυρί ή μυζήθρα. 

 

galaktokomiki paragogi meraklidika3

 

Η οικογένεια Κυριακάκη, πιστή όπως πάντα στις παραδόσεις και τις γεύσεις της κρητικής διατροφής, προμηθεύεται και χρησιμοποιεί για την παραγωγή των προϊόντων της «Τα μερακλίδικα» εξαιρετικά τυροκομικά από τους παραγωγούς του νησιού μας. Απαλή γλυκιά μυζήθρα για τα γλυκά μυζηθροπιτάκια μας, ξινή μυζήθρα για τα σαρικοπιτάκια και τις σφακιανές πίτες μας, μοναδικά τυριά για τις τυρόπιτες και τις χορτοτυρόπιτες μας.

 

Αναζητήστε σε super market και επιλεγμένα σημεία λιανικής πώλησης «Τα μερακλίδικα από την Οικογένεια Κυριακάκη» και απολαύστε γεύσεις με άρωμα Κρήτης και αγνά γαλακτοκομικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.