Η εταιρεία εφαρμόζει πιστοποιημένο σύστημα ασφάλειας τροφίμων. Αρ.Αδείας:6965/31/12/08 Η κρητική διατροφή που έχει αναδειχθεί ως μία από τις υγιεινότερες στον κόσμο, έχει στον πυρήνα της το κρητικό ελαιόλαδο. Τα πάντα, από τα μαγειρευτά, τα τηγανιτά, ως τα γλυκά, παρασκευάζονται με αγνό ελαιόλαδο. Γύρω από αυτόν τον πυρήνα βρίσκονται τα υπόλοιπα βασικά συστατικά της κρητικής κουζίνας: βότανα, άγρια χόρτα, γαλακτοκομικά, μέλι, λαχανικά, όσπρια, κρασί, όσα δηλαδή παράγει η κρητική γη, με το κρέας να παίζει δευτερεύοντα ρόλο.


Η Κρητική Διατροφική Κουλτούρα


oliveoil - Λάδι

Λάδι

Πρόκειται για το μυστικό της μακροζωίας στην Κρήτη χάρη στην αντιοξειδωτική του δράση και τις ευεργετικές του ιδιότητες ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα. Το ελαιόλαδο έχει μακραίωνη παράδοση στο νησί, από τα μινωικά χρόνια μέχρι σήμερα.

 

Γαλακτοκομικά - Milk

Γαλακτοκομικά

Δεν είναι τυχαίο που στην Κρήτη καταγράφεται μία από τις μεγαλύτερες καταναλώσεις τυροκομικών προϊόντων στον κόσμο. Τα κρητικά τυριά (γραβιέρα, μυζήθρα γλυκιά ή ξινή, ανθότυρο κ.ά.) είναι πλούσια σε ασβέστιο και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και έχουν μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Παίζουν κεντρικό ρόλο στα πιάτα της κρητικής κουζίνας και στην καθημερινότητα των Κρητικών.

 

Βότανα - herbs

Βότανα

Τα βουνά της Κρήτης είναι γεμάτα από ευωδιαστά βότανα, πολλά εκ των οποίων είναι ενδημικά. Τα βότανα χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην κρητική κουζίνα χαρίζοντας μοναδική γεύση στα κρητικά πιάτα.

 

Άγρια Χόρτα

Άγρια Χόρτα

Στο διαιτολόγιο των κρητικών χρησιμοποιούνται περισσότερα από 150 είδη άγριων φυτών, υψηλής βιολογικής και διατροφικής αξίας. Συλλέγονται από την φύση, ενίοτε από τα βουνά και οι κρητικές νοικοκυρές ξέρουν πώς να συνδυάζουν διαφορετικά είδη χόρτων ώστε να προκύπτει ένα αρωματικό, γευστικό αποτέλεσμα.

 

Μέλι - honey

Μέλι

Με τόσα βότανα και αρωματικά φυτά στην κρητική φύση, το κρητικό μέλι δεν θα μπορούσε παρά να είναι πλούσιο σε γεύσεις και αρώματα. Η Κρήτη έχει παράδοση στην παραγωγή μελιού από τα προϊστορικά χρόνια. Το μέλι χρησιμοποιείται στην καθημερινή διατροφή του κρητικού και συνοδεύει ιδανικά, μεταξύ άλλων, τα κρητικά τυριά και τις συνταγές που περιλαμβάνουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

 

deccor

Τα «Μερακλίδικα» και η Κρητική Διατροφική Κουλτούρα

Η αφοσίωση μας στην κρητική διατροφική κουλτούρα ξεκινάει από τις πρώτες ύλες. Βάση των συνταγών μας είναι το κρητικό ελαιόλαδο, που παράγουμε κατά κύριο λόγο στους δικούς μας ελαιώνες. Επίσης, χρησιμοποιούμε ντόπια γαλακτοκομικά προϊόντα και άλευρα από επιλεγμένους και πιστοποιημένους παραγωγούς και χόρτα από την κρητική φύση.

collection

Δεδομένης της εποχικότητας ορισμένων εκ των πρώτων υλών (μυζήθρα, χόρτα, κολοκυθοανθοί κ.ά.), φροντίζουμε ώστε να γίνεται σωστός προγραμματισμός  της παραγωγής προκειμένου τα εδέσματα αυτά να μας συντροφεύουν όλο το χρόνο.
Στο επόμενο βήμα, αυτό της παρασκευής, τον πρώτο λόγο έχει η παράδοση. Οι κρητικές συνταγές ακολουθούνται με ευλάβεια και προορίζονται για οποιονδήποτε θέλει να τις απολαύσει στο σπίτι του, στο ξενοδοχείο, ή στο εστιατόριο της επιλογής του.